Nedávno do ČR vtrhla novinka jménem Clubhouse a my nezůstáváme pozadu s jeho objevováním i využíváním. Shrňme si pár tipů pro získání pozvánky, zapojení se do diskuzích i založení vlastních rooms. Přinášíme esenci toho nejlepšího a nezapomeňte se připojit každé úterý od 10:00 do pravidelné místnosti – #SpoluZaSny – Výzvy drobných podnikatelek. Začínáme 23. února 2021 a to oblíbeným tématem Homeoffice a děti doma.

Drop-in audio síť mezinárodní velikosti

Nejrychleji rostoucí síť vznikla v dubnu 2020 v USA, nejdříve puštěna mezi hvězdy a influencery. Zajímavostí je to, že jediným komunikačním prostředkem je hlas. Funguje na principu pozvánky jako do klubu, což ji do jisté míry předem zaručuje virální šíření i úspěch. V současné době je určena pouze pro majitele smartphonů značky Apple a vývojáři časem slibují přístup i pro fanoušky Androidu.

Získat pozvánku můžete v zásadě těmito způsoby: SMS s pozvánkou od vašeho známého, který tam již je a pošle vám jednu ze svých dvou volných. Stáhněte si příslušnou aplikaci a můžete začít nekonečně poslouchat i řečnit. Druhý způsob je, že nejdříve stáhnete appku tzv. si účet rezervujete a pokud budete mít štěstí, tak někdo z vašich známých vás přednostně potvrdí (věnuje pozvánku). Každý nový uživatel dostává dle své aktivity minimálně 2 volné pozvánky.

Žádná videa, fotky, srdíčka, emoce

Síť přináší poslech řečníků v reálném čase, který je povýšen do dalšího levelu a to možnosti si vybírat témata napříč žánry i vstupovat aktivně do rozovoru či být přímo řečníkem. Jednoduše navštívíte vámi vybranou místnost (Room), kde se něco pro vás zajímavého řeší. Můžete být pouze posluchačem, případně vás mohou vytáhnout na tzv. pódium a zapojíte se do diskuze. Dalším krokem je budování vlastní komunity, tedy pravidelně zakládáte místnosti (Start a room), které se dají plánovat a v podstatě s nimi marketingově dále pracovat (zvát posluchače z dalších sociálních sítí apod.). Přizvat můžete také spolu-řečníky, či dokonce založit klub, který však podléhá dalším pravidlům pro schválení. Zatím nelze nic přehrát zpětně, záznamy neexistují.

Vytvořte si profesionální profil, sledujte leadery a navazujte kontakty

Jakmile se podaří úspěšně na síť registrovat, vyplňte si své profilové údaje a nahrajete reálné foto. Příjemnou změnou, je že každý vystupuje pod svým skutečným jménem (může použít alias). Uvedete zájmy, podle nichž vám síť bude nabízet na vašem hlavním feedu (Hallway) relevantní obsah, tedy místnosti, které by vás mohli zajímat. Nezapomeňte si vytvořit profi BIO a propojte své sítě s Twitter a Instagram. Jiné odkazy zde nefungují.

White Women Marketers aneb řečníci a posluchači, místnosti a kluby

Pokud je řečník extra nudný, nemusíte v místnosti vydržet do konce, ale v tichosti odejít (Leave Quietly). Místnost je pouze dočasná a není možné ji zpětně vyhledat. Výběr je opravdu rozmanitý od oborových jako marketing, investování až po mindset, koníčky, ale také najdete LGBT komunity aj. Zaujalo mě toho více, například Black Women Marketers s více než 19ti tisíci členkami. Napadlo mě hned vytvořit White Women Marketers, ale zní to dost zvláštně. Dlouhé monology nejsou vítané a tak pokud jste řečník, neveďte je prosím.

Nepodceňujte nastavení notifikací

Sledujete své oblíbené speakery a dokonce si můžete nastavit upozornění. Nejlépe již rovnou při sledování (Following) máte v nastavení (ozubené kolečko) možnost jedné 5ti četností (Frequency).

Skvělé přednášky expertů z oboru z pohodlí domova

Je to především sociální síť, tedy primárně není určena pro prodej, ale pro vzdělávání, zábavu, inspiraci, navázání pracovních partnerství. Pokud jste podnikatelé a sledujete i mezinárodní scénu, tak si ji zřejmě velmi oblíbíte. Můžeme totiž sledovat (poslouchat) své české i zahraniční leadery a opravdové experty témat a to z pohodlí domova, v tom vidím neuvěřitelnou sílu a možná i síť budoucnosti. Vše je vlastně mnohem jednodušší, rychlejší přípravu i konzumaci.. Přečtěte si také pečlivě pravidla, jedno porušení a přijdete o účet.

Co myslíte? Má před sebou zářnou budoucnost? Sdílejte své pocity i postřehy z nové sítě!

A to nejlepší nakonec! #SpoluZaSny – Výzvy drobných podnikatelek startují 23. února 2021 pravidelnou room na vybrané téma. Sledujte náš web www.spoluzasny.cz, připojte se do soukromé FB skupiny #SpoluZaSny, tagujte svoji práci s hashtagem #SpoluZaSny.

Společně rosteme!