Nejen pěkné profesní fotky jsou fakt důležité

Nešetřete ve svém marketingu – na důležitých věcech! Nebojte se být více vidět – ukázat sebe, své produkty, svůj projekt! Z mé praxe marketingové manažerky se často řeší právě nedostatek kvalitních fotek pro marketingové účely a to napříč obory podnikání (B2B, B2C). Také se právě na fotografiích, videích opravdu rádo šetří a to je velká škoda! Je to první to, co vás zaujme na webu, na sociálu, často i rozhodne o koupi fyzického produktu..


Mám tu marketingPUZZLE TIP pro freelancery

Důležitý je dobrý výběr fotografa/ky, ideálně zkušenosti z profi focení vašeho oboru, ale taky ještě více ideálněji si “lidsky” sednout, protože ne každý se rád fotí:). K tomu se také stává, že je fajn někdy zkusit fotografa, který ještě nefotil ten daný obor – přinese tak nové nápady a úhly pohledu.

A
– Vyberte si jednu NEJ ikonickou a tu sdílejte (hlavní profilovka) na soc. sítě a neměňte každý měsíc – budete jasně rozeznatelní, nejen v komentářích:)
– Vytvořte si sadu (soubor) profi fotek vhodných k vašemu oboru (s tím vám pomůže dobrá fotografka), pro použití na web, posty – ano při různých chytrých radách v kreativách je fajn vidět dotyčného a nezapomeňte na svou složku PR – tedy pro rozhovory aj.
– Nejvíce využitelné jsou fotografie na šířku, ale je třeba mít i vhodné na výšku.
– Fajn jsou také moodové fotky např. při vaší oblíbené činnosti / koníčku – nebojte se propojovat! Jste koučka a zároveň máte eshop s vlastní tvorbou? Sdílejte to i přestože to s vaším oborem nemusí na první pohled vůbec souviset, nenechte se oklamat. Vše je se vším spojeno a propojeno.
– Nemusím připomínat, že důkladná příprava před focením se fakt vyplatí! Takže většinou kadeřník (hlavně dámy), vizážistka, vhodně zvolené oblečení (několik) atd.
– Dejte si jasný záměr focení, kde a na co mohou být fotky použity a proč to tedy děláte, jak chcete působit, či čím zaujmout.

Závěrem, já osobně jsem pro méně upravené fotky – tedy focené objekty:), neb není nic horšího, než když nás někdo na 1., ani 2. ani na 5. pokus v realitě podle fotek z webu/socek nepozná, případně je v lehkém šoku..

Další fakt o vašich fotkách – jednoduše lidé nakupují od lidí – tedy chtějí vidět od koho a v rámci budování Osobní značky to platí dvojnásob!

A jak fotografa vybírám? Záleží na klientovi – obor, představa, budget a mám ráda, když fotograf/ka má k focenému objektu/oboru/projektu nějaký „vztah“.

Úvodní foto je momentkou z naší lednové konference Buďte vidět a slyšet – já s
Daniela Podolková, foceno skvělou Katarína Brič.

#SpoluZaSny #darablaha_marketingwomen #marketingpuzzle
#jaknaosobniznacku